Kiera Cassová - Šťastně až navěky


Zajímalo vás někdy, jak se seznámili Maxonovi rodiče? Co si princ pomyslel o Americe, když ji poprvé uviděl? Nebo snad jak se Marlee mohla úplně nevhodně zamilovat? Pokud ano, pak je sbírka povídek Šťastně až navěky tím pravým čtením pro vás. Ve čtyřech novelách a několika bonusových kapitolách totiž máte šanci dozvědět se odpovědi na všechny tyto otázky.

Královna Amberly přišla do paláce jako účastnice Selekce, která pro ni znamenala splněný sen. Od dětství byla totiž beznadějně zamilovaná do prince Clarksona. Když se jí tedy vyskytla šance být mu nablízku, její sny se náhle proměnily ve skutečnost. Jak ale v tvrdé konkurenci ostatních dívek obstát a přesvědčit prince, že právě ona je pro něj ta pravá? Příběh o tom, jak si k sobě Maxonovi rodiče našli cestu, se skrývá v novele Královna.

Druhým příběhem je Princ. Tady už se ocitáme v nám dobře známém světě a máme šanci podívat se na soutěž Maxonovýma očima. Jaké to je, stát se kořistí pro pětatřicet vdavekchtivých dam, z nichž jen mizivé procento touží po následovníkovi a většina po tom, co ztělesňuje? Má princ vůbec nějakou šanci najít mezi všemi těmi dívkami tu pravou?

Že America je se svým chováním k opačnému pohlaví na zabití, víme dobře všichni. Ocitla se v soutěži, kde usiluje o srdce prince Maxona, ale zároveň se nedokáže odpoutat od své bývalé lásky Aspena. A zdá se, že ani on není připraven ji definitivně opustit. Aspoň dokud se naskýtá sebemenší naděje, že by ji přeci jenom mohl získat. O tom, jaké jsou jeho šance, se dočtete v novele Strážce.

Poslední z novel, Miláček, je příběhem Marlee, dívky, která si získala srdce široké veřejnosti. Život v paláci si sice užívá, ale přitom cítí, že mezi ní a Maxonem něco chybí. Snaží se dát jejich případnému vztahu šanci, ale začíná jí být jasné, že to k ničemu nepovede. Zvlášť když se v její blízkosti objeví pohledný strážce Carter. A přestože jejich případný vztah je pro oba rovnou cestou do pekel, nedokážou si pomoct...

Každá ze čtyř novel popisuje dění v Selekci očima jiné postavy a čtenář díky tomu dostane šanci podívat se na některé situace znovu a jinak. Naskýtá se mu unikátní možnost nahlédnout do hlavy postavám, které si možná oblíbil, ale zas tak moc toho o nich nevěděl. A třeba i lépe pochopí jejich pohnutky. Příjemným bonusem ke čtyřem již zmíněným novelám je několik scén z pohledu Celesty, pár dalších očima Lucy a nahlédnutí do královské domácnosti dva roky po Maxonově svatbě. Autorka navíc přidala i několik informací o dívkách z Elity a jejich životech po skončení soutěže.

Knížka je napsána čtivě a autorce se navíc i poměrně dobře povedlo rozlišit jednotlivé postavy, takže vám nebudou splývat. Na každé se dá najít něco osobitého a typického právě jenom pro ni. Každá se navíc pohybuje v trochu jiném prostředí, díky čemuž je vyprávění poměrně rozmanité.

Povídková sbírka Šťastně až navěky je pro všechny fanoušky série Selekce nutností. Vrátíte se díky ní zpět do světa úchvatných šatů, velkolepých večírků a romantických snů a poznáte zblízka hrdiny, o nichž jste se zatím mohli dozvědět jen prostřednictvím Americy. A snad není třeba pochybovat, že ta nádherná obálka vám báječně ozdobí knihovničku. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat