Elle Kennedy - Omyl


Vysoká škola se přímo hemží zajímavými lidmi. Je to šance, jak navázat nové styky a nová přátelství stejně jako možnost pokračovat v těch starých. Univerzita navíc umožňuje všem lépe poznat sám sebe, dospět a utřídit si priority. A protože lidé se bez ustání mění, zvlášť ve studentském věku, o překvapivé vztahové zvraty tady není nouze... 

Logan má zásadní problém. Zakoukal se do přítelkyně svého nejlepšího kamaráda. A protože v žádném případě nechce lézt Garrettovi do zelí ani zahodit jejich přátelství, snaží se dvojici vyhýbat, kde jen může. Veškerý svůj volný čas proto tráví v soukromí svého pokoje nebo na divokých večírcích, kde si to rozdává s každou svolnou dívkou. Sex mu totiž dokáže alespoň na chvilku vyhnat z hlavy Hannu. Ale jak dlouho může takhle fungovat? 

Grace je zatím v prvním ročníku a na vysoké se teprve pomalu rozkoukává, i ona však dobře ví, kdo jsou hokejisti a jaká je jejich popularita. Když tak jednoho večera nečekaně zabuší na její dveře John Logan, okamžitě ví, o koho jde. Přestože Logan se k ní dostal vlastně omylem, nakonec spolu stráví příjemný večer a vypadá to na nadějný začátek trvalejšího přátelství nebo dokonce vztahu. Pak ale Logan všechno parádně pokazí. Neprozřetelně Grace přizná, že je pro něj pouhým rozptýlením a ona ho bez milosti vyhodí. A bez ohledu na to, jak rychle si Logan svou chybu uvědomí, získat tuhle holku zpátky nebude jen tak. 

Stejně jako v případě prvního dílu se jedná o vysokoškolskou romanci s předvídatelným závěrem, to ale neznamená, že by nešlo o příjemné, odpočinkové čtení. Grace s Loganem jsou si v mnohém podobní, i když rozhodně ne stejní. Kupříkladu oba mají rozvedené rodiče. Zatímco ti Gracini však spolu báječně vycházejí a nevadí jim občas strávit nějaký čas pohromadě, ti Loganovi na sebe odmítají byť jen promluvit, natož se setkat. A aby toho nebylo málo, Loganův otec je těžce závislý alkoholik vyžadující neustálou péči, čímž klade na své syny ohromnou zátěž a brání jim v uskutečňování jejich snů. 

I tentokrát jde v příběhu o víc než jen plytký románek mezi hlavními hrdiny. Autorka řeší především rodinné vztahy a jejich komplikovanost, stejně tak hodnoty skutečného přátelství. Pravda, některé její způsoby, jak vybruslit z ožehavých situací, jsou až moc pohádkové, takhle realita obvykle nefunguje, ale s ohledem na žánr knihy je to odpustitelné. 

V knize se opět střídají kapitoly vyprávěné oběma protagonisty, díky čemuž má čtenář šanci proniknout hlouběji do jejich životů. Navíc se vrací na scénu i hrdinové předchozího dílu, především Garrett a Hanna, ale i další Loganovi spolubydlící a přátelé. Příběh je opět vyprávěn nesmírně čtivě, s vtipem a lehkostí, takže stránky velmi rychle ubíhají. 

Omyl je velmi oddechovou záležitostí ideální na dlouhé zimní večery, které pomalu nastávají. Připravte se na trochu přeslazenou romantiku a spoustu erotiky, ale pokud čas od času rádi sáhnete po lechtivějším čtením, určitě si tenhle román užijete.

Žádné komentáře:

Okomentovat