Elle Kennedy - Plán


Mít život perfektně naplánovaný může být užitečné. Jen se musíte připravit na zklamání, které vás zákonitě čeká. Jen málokdy totiž něco jde přesně podle linie, kterou jste si stanovili. A někdy může být obrat pořádným šokem pro všechny včetně vás. 

Sabrina Jamesová se přesně rozhodla, jak má její život vypadat. Dokončí Briar, nastoupí na Harvard a následně se stane úspěšnou právničkou ve špičkové advokátní kanceláři. To všechno dělá především s cílem vypadnout z domova, protože podmínky, v nichž žije, jsou absolutně nevyhovující. A ona už nikdy v životě nechce být chuděrka bez peněz doprošující se o pomoc ostatních. V jejích perfektních plánech tak trochu schází místo pro jakéhokoliv muže nebo nedejbože rodinu. Ale co když narazí na někoho, kdo se jí nehodlá jen tak lehce vzdát? 

John Tucker patří k hokejistům a je tím pádem hvězda školy. Holky si může vybírat, jeho ale zaujme Sabrina, a to zejména svou nedostupností. Baví ho ji dobývat a sex s ní je jednoduše báječný. Jenže ta holka nestojí o žádný vztah, víc jí vyhovují lásky na jednu noc. Tucker je odhodlán nechtít po ní víc, než mu může nabídnout. Alespoň prozatím. Nikdo přeci nemůže odolávat jeho kouzlu donekonečna. 

Tucker a Sabrina jsou absolutní protiklady, proto báječně naplňují ono známé pravidlo o vzájemné přitažlivosti. Ona je zcela samostatná, nikoho si nepouští k tělu a zastává názor, že jediný, na koho se může spolehnout, je ona sama. Odmítá si připustit, že by snad něco nezvládla, protože v jejím světě neexistuje problém, na který nemá. Lidem příliš nevěří, protože spousta už jich její důvěru zklamala, a začít si normální vztah je pro ni věcí odvahy. Tucker na rozdíl od toho by se pro druhé rozkrájel. Rád každému pomůže a Sabrinu touží hýčkat jako princeznu a starat se o ni. Jen kdyby mu to chtěla dovolit. Matka ho vychovala jako gentlemana ze staré školy, který si váží žen a ochotně jim nabízí pomocnou ruku. Je to kluk, kterého by si každý rodič pro svou dceru přál. Jenže Sabrina má pořádně tvrdou hlavu. Občas se chová tak, že by jí čtenář nejradši vlepil pár facek, aby se konečně probrala, v podstatě je to však dívka, která to se všemi myslí dobře, ale svou přehnanou úzkostlivostí jenom sobě a druhým ubližuje. 

Poprvé za celou sérii přichází naplno na přetřes téma sociálních rozdílů v americké společnosti. Čtenáři se s ním mohli setkat už v prvním díle, tady je však mnohem výraznější. Sabrina pochází z vyloženě chudých poměrů, studium si může dovolit jen díky plnému stipendiu a do toho vykonává dvě různá zaměstnání, aby si našetřila dost na vytoužená studia na Harvardu. Matka se o ni nestará, otce nikdy nepoznala, a tak žije s babičkou a otčímem v domě, který nenávidí, ale který si z finančních důvodů nemůže dovolit opustit. 

Tucker na tom není o moc líp. Vychovala ho matka samoživitelka, protože jeho otec se zabil při autonehodě, když byl Tucker ještě mrně. Na škole se udržuje díky stipendiu, v budoucnu si však chce polepšit. Má po otci malé dědictví, které hodlá investovat do rozjetí vlastního podnikání. Jen se rozhodnout, co to vlastně má být. Jeho životním snem je mít rodinu a zabezpečit ji, aby jeho děti nikdy nemusely strádat kvůli nedostatku peněz. Navíc by jim rád dopřál víc příležitostí, než měl on v zapadlém městečku na americkém jihu. Jen přesvědčit matku o tom, že jeho budoucnost neleží v americkém vnitrozemí, ale spíš na východním pobřeží. 

Plán je příjemným zakončením série, protože do jisté míry uzavírá příběh všech čtyř spolubydlících hokejistů. První část knihy se časově překrývá s románem Skóre, takže některé události může čtenář vnímat ještě jednou, jen pro změnu očima Tuckera či Sabriny. Nechybí pochopitelně ani spousta humoru, romantiky i nějaká ta žhavější scéna. Stejně jako u předchozích dílů jde o příjemnou oddechovou knihu, která pohladí po duši.

Žádné komentáře:

Okomentovat