Elle Kennedy - Skóre


Být členem univerzitního hokejového týmu má řadu výhod. Kupříkladu zástupy okouzlujících dívek, které se vám samy vrhají do postele. Což je šance, které se nedá nevyužít. Zvlášť když si sex doslova vychutnáváte. Většina takovýchto postelových románků skončí ještě dřív, než začala. Může se ale klidně stát, že narazíte na dívku, kterou nejde jen tak dostat z hlavy. A všechno se tím pekelně zkomplikuje. 

Allie se právě rozešla se svým dlouholetým přítelem a pochopitelně je z toho nešťastná. Zároveň se však bojí, že kdyby za ní přišel a hodně prosil, vezme ho zpátky. A toho se musí za každou cenu vyvarovat. Poprosí proto o pomoc svoji nejlepší kamarádku a ta jí ochotně nabídne řešení - pošle Allie do domu svého přítele. Jeho dva spolubydlící si totiž s nežádoucím vetřelcem určitě snadno poradí. Allie souhlasí, jenže to ještě netuší, co ji čeká. 

Dean DiLaurentis si plánuje užít báječný víkend, který zahájí sexem se dvěma vnadnými blondýnami. Ovšem člověk míní... Jakmile u jeho dveří zazvoní Allie, jeho dokonalé plány berou za své. Místo parádního milování musí dělat chůvu nejlepší kamarádce přítelkyně svého spolubydlícího. Stačí však jeden příšerně nudný film, jeden joint a pár panáků tequily, aby spolu ti dva skončili v ložnici. Dean si takováhle dobrodružství mimořádně užívá, Allie však není typ holky na jednu noc, proto zbývá jediné - na celý incident urychleně zapomenout a předstírat, že k němu nikdy nedošlo. Ovšem to by si Dean nesměl přát za každou cenu repete. 

Třetí pokračování série Off-Campus přivádí na scénu již dobře známé hrdiny z předchozích dílů, jen tentokrát některé z vedlejších postav proměňuje v hlavní. A jako obvykle to není pouze o komplikovaných milostných vztazích, ale na přetřes přicházejí také závažnější společenská témata. Allie už jako dítě přišla vinou vážné nemoci o matku a zůstal jí pouze otec. Ani ten však není zdravý, protože mu diagnostikovali roztroušenou sklerózu a Allie při každé návštěvě doma vidí, jak jí chátrá před očima. Do toho se blíží promoce a ona najednou neví, co si počít se svým životem a jakým směrem se dát. Zdá se jí totiž, že pokud se rozhodne následovat své sny, zákonitě se tím k někomu zachová sobecky. A to se jí ani trochu nelíbí. 

Dean vyrůstal v bohaté rodině vlastnící nemovitosti všude po světě a nikdy se nemusel konfrontovat se skutečnými problémy, protože se vždycky našel někdo, kdo je vyřešil za něj. Ve škole by mohl prospívat klidně jen díky svému slavnému jménu, on však o něco podobného nestojí. Chce všeho dosáhnout vlastními úsilím, protože přes všeobecné předsudky mu to docela pálí. Tak trochu však bojuje sám se sebou a svou představou o očekáváních okolního světa. A když k tomu připočteme ještě jeho neschopnost vyrovnávat se závažnými problémy, koleduje si o potíže. 

Zatímco předchozí díly se nesly spíš na lehce erotické vlně a převládala romantika nebo humor, Skóre je románem dosti lechtivým. Autorka se vyžívá v popisu řady žhavých sexuálních scén, které občas okoření nečekaným momentem překvapení. Množství sexu se však stále ještě drží na hranici vkusnosti a je dobře doplněno dalšími tématy. 

Skóre je podobně jako předchozí díly oddechovou četbou s poměrně jasným závěrem, ale příjemnými zvraty v průběhu vyprávění. Takže pokud vám nevadí trochu erotičtější romány a rádi si užijete humornou romantiku, není důvod nad knihou váhat.

Žádné komentáře:

Okomentovat