J. Lynn - Jako led



Pokud vás venkovní teplo ničí a chcete se trochu zchladit, není nic lepšího, než sáhnout po knize odehrávající se v zimě. Jako led v tomto ohledu dostojí svému názvu, jinak to však je pěkně žhavé čtení. A i když se odehrává na zasněžené horské chatě, je docela slušná šance, že vám při čtení bude spíše horko. 

Sydney zná Kylera snad celý svůj život. Minimálně od dob, kdy byli ještě malé děti a ona ho přinutila sníst pískovou bábovičku. Absolvovali spolu střední školu, zažili společně celou řadu trapných okamžiků i zábavných chvilek a teď je čeká poslední semestr na vysoké. Ještě než začne, hodlá však Sydney, Kyler a celá jejich parta strávit předvánoční týden na horách. Ukáže se však, že lidské plány se mohou od těch přírodních dost podstatně lišit. 

Na východní pobřeží Spojených států se žene sněhová bouře století. Nejdřív to vypadá, že celá parta se v pořádku sejde na domluveném místě, počasí si ale postaví hlavu, a tak se část kamarádů rozhodne cestu vzdát. Na horské chatě Kylerovy matky tak spolu zůstanou pouze Sydney a Kyler, kteří stihli dorazit ještě před začátkem vánice. Zpočátku se zdá, že budou mít ve svém dočasném domově dostatek pohodlí, aby přečkali tři dny. Pak se však situace začne komplikovat. 

Naši hrdinové jsou kvůli hustému sněžení odříznuti od civilizace i elektřiny a musejí se spoléhat jen jeden na druhého. To by neměl být až takový problém, vždyť jsou nejlepší přátelé. Anebo ne? 

Sydney je do Kylera zoufale zamilovaná. Zároveň si je jistá tím, že on nic podobného necítí a bojí se před ním své city odhalit, aby nezničila dlouholeté přátelství. Stačí však pár panáků tequilly a všechna dobrá předsevzetí berou za své. Ve studeném a tmavém domě je navíc poměrně těžké, držet se od Kylera dál. Zvlášť když tráví většinu času v jedné místnosti. 

Kyler, citováno, "oš*ká každou sukni". Holky střídá jako ponožky a neuplyne snad ani jediná noc, aby ji nestrávil v dívčím klíně. Při všem tom sexu si ale vždycky najde čas, aby ochraňoval svou kamarádku Sydney. Nemá rád kluky, kteří se kolem ní motají, nebo se nedej bože odváží pozvat ji na schůzku. A jakékoliv urážky na její adresu trestá rozbitým nosem. Svoje chování ospravedlňuje tím, že Sydney si zaslouží hodného kluka a pro něj je nedosažitelná. 

Jak to dopadne, když se dva lidé, kteří si nechtějí přiznat vzájemné city, ocitnou na několik dní o samotě? Zvlášť když je to v místě, kde romanticky plápolá krb a za oknem se z nebe sype sníh... 

Jako led je příjemným oddychovým čtením, u kterého není potřeba moc přemýšlet. Knize připisuju k dobru, že se dobře čte, i když místy je trochu zdlouhavá. Některé pasáže by klidně mohly být zkráceny nebo úplně vynechány. Stejně všichni od začátku tušíme, jak to nakonec dopadne. :) Na druhou stranu, romány tohoto typu jsou na léto tím pravým. V době, kdy všichni prožíváme letní lásky a užíváme si flirtování s okouzlujícími plavčíky či barmany, není špatné sáhnout po něčem nenáročném, romantickém a pekelně žhavém. Vždyť horké letní odpoledne u vody k tomu přímo vybízí.

Žádné komentáře:

Okomentovat