Jennifer Probstová - Hledání vytouženého dne


Láska může bolet i zraňovat a můžete ji proklínat, ale přesto po ní všichni podvědomě toužíme. A protože v našem hektickém světě, kde nás volá jedna povinnost za druhou, na spontánní seznamování prostě nezbývá čas, existují seznamovací agentury, které nám mají s touhle prací pomoci. Jednou z nich je Kinnections - společné dítě tří kamarádek z vysoké, které má velmi slušné výsledky. 

Kate Seymourová je šestadvacetiletá úspěšná podnikatelka. Rozhodla se rozjet vlastní firmičku a docela slušně prosperuje. Lidi totiž ani po řadě negativních zkušeností neopustila víra v lásku. Do Kinnections chodí mladí ve věku od 25 do 35 let s naději, že právě zde potkají svého životního partnera, a často jsou úspěšní. Kate má totiž něco víc než jen podnikatelského ducha a čuch na vzájemnou chemii mezi lidmi. Dotek. Je to schopnost dědící se v její rodině po generace a spočívá v tom, že dokáže odhadnout, kteří lidé se k sobě hodí na základě doteku. Jejich jiskření ji doslova probije jako elektřina. Kate o svém daru nikdy nepochybovala. Až do chvíle, než ho zažije na vlastní kůži a začne sama sebe přesvědčovat o tom, že se musela splést. 

Slade Montgomery je úspěšný rozvodový právník lehce přes třicet a na lásku nevěří. Všechny její projevy považuje za pouhou hru hormonů, oxytocin, který se uvolňuje po sexu. Ve své kanceláři už viděl příliš mnoho smutných případů toho, jak vzájemná náklonnost mezi manželi vyprchala. Jeho sestra však víru ve šťastné konce a prince na bílém koni neztrácí, a proto se stane klientkou Kinnections. Aby ji Slade ochránil, cítí za ni ohromnou zodpovědnost, rozhodne se udělat totéž. Má za to, že zvnitřku se mu bude lépe kontrolovat jednání jeho sestry. A pokud ještě k tomu najde ženu, s níž by chtěl strávit život, bude to příjemný bonus navíc. Lásku však nečeká a ani o ni nestojí. Povede se Kate najít pro něj tu pravou? 

Příběh je v podstatě banální, jak už to v tomhle žánru bývá zvykem. Dva lidé se potkají, zamilují, ale bojí se navzájem si své city přiznat, a proto se uzavírají v pevných ulitách a odhánějí od sebe okolní svět. Oba hlavní hrdinové jsou pekelně tvrdohlaví, ctižádostiví a odhodlaní prosadit svou. Je to hra kdo s koho. Bude mít pravdu Kate se svou vírou v lásku na celý život, nebo naopak Slade se svou teorií o hormonech? Oba se sveřepě snaží dokázat, kdo z nich má pravdu, ale může se stát, že během tohoto nelítostného souboje ztratí nebo naopak získají víc, než si dovedli představit. 

Příjemným bonusem jsou pak vedlejší postavy, které se v dalších dílech promění v hlavní. Máme tu módní ikonu Kennedy s citem pro ten správný styl, poněkud alternativně žijící jogínku Arilyn a zdravotní sestřičku Gen s potrhlou rodinou a šmrncovním doktorem po boku. Do toho nesmí chybět ani hrdinové předchozí série o sňatcích s milionáři, kteří se sice objevují jen okrajově, ale je hezké se ujistit, že i po několika letech a dětech jim to pořád báječně klape. 

Kniha se čte velmi rychle, především díky tomu, jak je napsaná. Autorka svůj styl nijak výrazně nemění, takže pokud se vám líbila už předchozí série, nebudete zklamaní. Je to milé oddechové čtení, které vás ujistí o tom, že láska nás obklopuje ze všech stran a stojí za to v ni věřit. A i když tak dokonalého muže jako v románu asi nepotkáme, můžeme pořád doufat. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat