Jennifer Probstová - Manželská past


Když se potkají dva lidé, mezi nimiž to sice jiskří, ale nemůžou se vystát, je zaděláno na problém. Zvlášť když je necháte týden v jedné místnosti... 


Michael je mladý okouzlující hrabě, jehož konto přetéká zbytečnými miliony, takže může mít jakoukoliv ženu, na niž ukáže. Tu pravou však stále ne a ne najít. To by asi až tolik nevadilo, kdyby se nedostal do situace, v níž mu dlouhodobá přítelkyně vážně schází. Michaelova milující rodina je totiž skvělá, ale trochu potrhlá, pokud jde o tradice. Podle té staré rodinné tím, kdo první vstoupí do stavu manželského, musí být nejstarší syn. A co má chudák Michael dělat, když si na vážné známosti nepotrpí, ale jeho šťastně zamilovaná sestra se tak moc touží provdat? 

Maggie nemůže Michaela vystát. Je totiž přesvědčena, že tajně miluje její nejlepší přítelkyni Alexu. A to jí je silně proti mysli, protože Alexa je provdaná za jejího bratra a v manželství jim to výborně klape. Jakékoliv pokoutní plány italského hraběte tak dostávají Maggieinu krev na bod varu. Slovům o přátelství nevěří a jediné, co chce, je, aby se Michael držel od Alexy co nejdál. Pokud možno, aby rovnou nadobro zmizel z jejího života. 

Shodou náhod se oba dva ocitují v situaci, kdy něco potřebují. Michael nutně musí najít ženu ochotnou týden předstírat, že je jeho manželkou, Maggie pro změnu potřebuje hraběte vyštípat ze života svého bratra a jeho manželky. Co může být snazšího, než uzavřít spolu obchod. Oboustranně výhodný, pochopitelně. Od obou to chce trochu skřípání zuby, ale nakonec se shodnou. A týdenní jízda se zcela nečekaným vývojem může začít...

Mezi hrdiny to od první chvíle jiskří, přesto se odmítají vzájemně pochopit a porozumět si. Je jasné, že žádný vztah by mezi nimi vzniknout nemohl. Vždyť Maggie je pravým opakem všeho, co Michael od manželky čeká. Neumí vařit, neplánuje starat se o velkou rodinu a hejno domácích zvířat k tomu, cílevědomě si buduje vlastní kariéru a navíc ji jednoduše nemůže vystát. A Maggie je na tom naprosto stejně. Hrabě ji rozčiluje každým svým slovem a navíc je tu ten drobný problém s láskou k její nejlepší přítelkyni. Jediné, co je spojuje, je nepřehlédnutelná sexuální přitažlivost. Ale může to stačit? 

Když se potkají dva tvrdohlaví a uzavření lidé, znamená to pro oba výzvu. Dostat se pod skořápku toho druhého se může stát dokonce životním úkolem. Přesně takoví Michael a Maggie jsou a teprve během společného pobytu u hraběcí rodiny v Itálii si to začínají uvědomovat. Oba něco tají a ani jeden z nich o tom nechce mluvit. Oba tak trochu trpí předsudky, kterých se musí zbavit, pokud má mít jejich vztah vůbec nějakou šanci. Otázkou zůstává, jestli o podobné závazky vůbec stojí... 

Maggie v Itálii poprvé poznává, co je to milující rodina, a objevuje Michaelovy stránky, které jí dosud byly skryty. On zase vidí Maggieino zapálení pro práci a touhu něco dokázat. Celý příběh je v podstatě o budování vzájemné důvěry a o tom, jak málo stačí, aby se zhroutila jako domeček z karet. 

Musím říct, že Manželská past se mi líbila ještě o trochu víc než Manželská smlouva. Možná to bylo hlavní hrdinkou, která je mi povahově bližší, nebo celkovou atmosférou, ale příběh mě rozhodně nezklamal. Čte se snadno, rychle ubíhá a čtenář s úsměvem očekává ten vysněný šťastný konec. Všichni přeci víme, jak tyhle příběhy končívají. :) Je hezké si něco podobného prožít aspoň na stránkách knihy. Skutečný život bývá mnohem složitější. 

Jen tak mimochodem, taky tak strašně žerete obálky téhle série?

Žádné komentáře:

Okomentovat