Jennifer Probstová - Manželská zkouška


Každý z nás má nějakého toho kostlivce ve skříni, kterého jen neochotně vytahuje. Chybovat je lidské a stydět se za své omyly přirozené. Co se ovšem stane, když se setkají dva lidé, kteří jsou pro sebe sice jako stvoření, ale jimž minulost brání uznat to a žít spolu šťastně až na věky? 

Julietta se provdala za svou práci. Je vedoucí úspěšné rodinné firmy La Dolce Famiglia a je se svým postavením navýsost spokojená. Už dávno usoudila, že rodinné štěstí není nic pro ni, že pro partnerský život se prostě nehodí. Proto loká plnými doušky všechno, co jí život může nabídnout, buduje svojí firmě dobré jméno, dře až do úmoru a o muže se nestará. Její jedinou drobnou radostí, jsou její motorky, na nichž v každé volné chvíli s nadšením jezdí. Přestože ona si svoji samotu zvolila dobrovolně a nijak jí nevadí, její rodina to vidí jinak. Zvlášť když všichni její sourozenci už nalezli manželské štěstí. Především nejmladší sestra Carina neodbytně trvá na tom, aby se Julietta aspoň pokusila najít lásku. A protože ta už má toho věčného přemlouvání dost, podlehne sestřinu nátlaku a vyzkouší kouzlo k nalezení vhodného mužského protějšku. Následné setkání se Sawyerem Wellsem pak rozhodně nemůže být dílem náhody... 

Sawyer je velmi úspěšný manažer, který si svou reputaci vybudoval na záchraně krachujících hotelů. Teď by však rád zkusil něco nového - vybudovat vlastní hotelové impérium. A protože netroškaří, chce pro svůj projekt jen ty nejlepší. Není pochyb o tom, že La Dolce Famiglia mezi ně patří, proto si Sawyer přeje navázat exkluzivní spolupráci. Ve chvíli, kdy o nabídce uvažuje, však ještě netuší, jak atraktivní žena v čele této společnosti stojí. A jak moc mu může zkomplikovat život. 

Závěrečný díl volné tetralogie o sňatcích s milionáři se drží zaběhnuté linie. Hlavní hrdinka pokoušející štěstí s kouzlem lásky, téměř bezchybný hlavní hrdina s nechutí k jakýmkoli závazkům a nepřehlédnutelné jiskření na obou stranách. Děj je celkem snadno předvídatelný - vždyť tohle čtení je vlastně takovou pohádkou pro dospělé, ovšem Jennifer Probstová patří k autorkám, které dokáží i zcela banální zápletku povznést k zajímavému příběhu. 

Oba hlavní hrdinové za sebou mají složitou minulost, i když každý z nich z jiných důvodů. Rány, které jim zůstaly na duši, může zhojit pouze čas a láskyplná přítomnost jiné osoby. Ovšem pouze v případě, že ve svém životě otevřou skryté dveře a pustí do svého přísně střeženého soukromí někoho dalšího. Jak Sawyer, tak Julietta jsou silné osobnosti s vlastní hlavou, které se odmítají nechat zkrotit, ale zároveň mají velmi podobný náhled na život. Jejich chování je řízeno přísnou racionalitou a city v něm nemají místo. Nemluvě o tom, že míchání soukromí a práce ještě nikdy nepřineslo nic dobrého. 

Příběh je vyprávěn střídavě z pohledu obou hrdinů a to velmi čtivě. Vnitřní svět hrdinů se prolíná s okolním děním a pomáhá pochopit jejich pohnutky i způsoby chování. Vzhledem k tomu, k jakému žánru kniha patří, nesmí chybět ani podrobně vykreslené milostné scény. V poměru k rozsahu knihy jich je poměrně dost, stále se však drží v mezích, takže nepůsobí rušivě. 

Od knihy nečekejte žádnou hlubokou filosofii ani složitý příběh. Je to klasická oddechovka na dlouhé zimní večery nebo třeba na sluncem ozářenou pláž. Nabízí vtip, romantiku i trochu dramatu a to vše v perfektně vyvážené formě. Takže pokud jste milovníky ženského čtení a rádi sníte o dokonalých (byť neexistujících) mužích, neměla by tato kniha, a vlastně celá série, uniknout vaší pozornosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat