Jennifer Probstová - Manželský omyl


Když se v dnešní době vyspíte s mužem před svatbou prostě proto, že vás přitahuje, není to považováno za konec světa. Vlastně je to celkem normální. Ovšem pokud pocházíte z katolické rodiny původem z malého italského městečka, může být na problém zaděláno. Zvlášť když vás ráno po činu nachytá vlastní matka... 

Carina Conteová je benjamínek rozrostlé rodiny a začíná toho mít plné zuby. Především toho, jak jí každý říká, co je pro ni nejlepší. Chce se rozhodovat sama za sebe a bez berličky dobře míněných rad. Odjíždí proto do New Yorku, aby konečně začala pracovat na své kariéře a převzala svůj podíl v rodinné firmě. Všichni od ní čekají precizní výkon a ona je nechce zklamat. Ale potřebuje se zároveň postavit na vlastní nohy. 

Newyorské pobočce La Dolce Maggie prakticky šéfuje Max Gray, blízký rodinný přítel, do kterého byla Carina celé své mládí zamilovaná. Potom, co se tři roky neviděli, je přesvědčená, že se přes své dětské poblouznění dávno dostala. Max si ji pamatuje jako velmi temperamentní a výbušnou dívku a z její přítomnosti ve firmě není nadšen. Zvlášť když ji hodí na krk jemu. Už předem počítá s problémy. I když rozhodně jiného rázu... 

Když se Carina po těch letech před Maxem objeví, je to sebevědomá mladá žena, která se jen tak nevzdává. Ty tam jsou výbuchy hněvu a slzavé potoky. Zdá se, že Carina konečně dospěla. Je drzá, odmlouvá a hlavně má svou hlavu. Přijela si do New Yorku užívat a to poslední, o co stojí, je bratrský dozor dávného rodinného přítele. Chce experimentovat a bavit se, do čehož zapadají i muži. A to Maxovi vaří krev v žilách. Zvlášť když si uvědomí, že odolat Carině, ač o něj neprojevuje ani ten nejmenší zájem, může být tou nejtěžší věcí, jakou zatím podstoupil. 

Třetí ze série volně navazujících příběhů je dalším příjemným dílkem do skládačky rodinných vztahů. A bezvadnou ukázkou toho, jak všechna dobrá předsevzetí berou za své ve chvíli, když do hry vstoupí láska. Zvláště taková, kterou si ani jeden z dvojice nechce připustit. 

Carina se hodlá konečně osvobodit od rodiny, která na ni už tak dlouho dohlíží. Přizpůsobovala se tak dlouho, že chce konečně začít žít podle svého a pochopit, kam ji srdce táhne. V první řadě však potřebuje probudit svou sexualitu. Jako pravá Italka dokáže vášnivě vzplanout, pokud ji vezme do náručí ten správný muž. V šestadvaceti cítí, že je pannou už příliš dlouho a její dravá stránka se dere ven. 

Max je cílevědomým a nelítostným manažerem, který nikomu nic nepromine a sebemenší zaškobrtnutí přísně trestá. O co úspěšnější je však v práci, o to méně se mu daří v soukromém životě. S žádnou partnerkou dlouho nevydrží, odmítá si budovat závazky a ospravedlňuje to tím, že nechce žádné ženě ublížit. Má totiž před očima svého otce, který ho opustil hned po narození a svou zodpovědnost vyřešil tučnou sumičkou. Max se nechce zachovat stejně. A proto považuje za lepší si z ženou užít a nechat ji jít. Navíc, žádná není schopna splnit jeho vysoké nároky. 

Když se střetnou dva lidé, kteří netouží po ničem víc, než nezávazném sexu na jednu noc, mohly by dospět k oboustranně vyhovující dohodě. Anebo to možná všechno skončí úplně jinak... 

Jako obvykle musím vyzdvihnout obrovskou čtivost. Jennifer Probstová prostě umí psát, takže i ta nejbanálnější zápletka se v jejím podání mění v drama prvního kalibru. No dobře, přeháním, ale je pravda, že kniha se jen těžko odkládá. Čtenář má tendenci pokračovat ve čtení, aby zjistil, jak to vlastně dopadne, i když si je předem jist šťastným koncem. Ostatně, co jiného je červená knihovna, než pohádka pro dospělé? Ale stojí to za to. Občas se prostě člověk odreagovat musí. 

Manželský omyl je romantickou oddechovkou plnou milého humoru, toho správného jiskření a dostatku lechtivých scén. Není to nic převratného ani nového - stokrát omílaný příběh po sto první. Ale ženská srdce prostě milují romantiku. Tak proč si ji nedopřát? Zvlášť když venku padají trakaře a naše drahé polovičky jsou neuvěřitelně zaměstnané sledováním hokejového zápasu...

Žádné komentáře:

Okomentovat