Jennifer Weinerová - Dobrý v posteli


Život ženy s nadváhou rozhodně není snadný. Své o tom ví i Candace Shapirová, hlavní hrdinka románu Dobrý v posteli. Musí se potýkat se svou postavou, nepříjemným rozchodem a pocitem naprostého zmaru. Může přesto i na baculky čekat jejich šťastně až na věky?

Cannie má pocit, že v jejím vztahu nefunguje všechno tak, jak by mělo, a proto navrhne pauzu. Její přítel to však vezme jako definitivní tečku a napíše do jistého časopisu článek o tom, jaké to je "Milovat ženu při těle". Mezi ním a Cannie to pochopitelně vyvolá hádku, protože ona se cítí jeho článkem dotčena, a vztah se s konečnou platností rozpadá.

Jelikož nálepku tlusťošky si nikdo nepřeje, rozhodne se Cannie zapsat na klinice do nového programu na hubnutí. Zpočátku má pocit, že by mohla začít nový život bez svého expartnera Bruce, ale sled událostí ji přiměje přemýšlet, jestli byl rozchod správným rozhodnutím a ona si najednou přeje bývalého přítele zpátky. Je to ovšem pro ni ta správná cesta?

Cannie není typickou hrdinkou červené knihovny. Není to krásná štíhlá dáma v nesnázích, o kterou se perou zástupy mužů. Spíš naopak. Ze všech šlamastyk si musí pomoct sama. Přesto po většinu času neztrácí smysl pro humor a daří se jí proplouvat světem bez šrámů na duši. Občas se sice chová trochu hloupě a jsou momenty, kdy má čtenář chuť vlepit jí pár facek, ale obvykle dokáže jednat s patřičným nadhledem a naklonit si štěstí na svou stranu.

Dobrý v posteli není žádná náročná četba, je to ale červená knihovna trochu jinak. Protože co si budeme nalhávat, žádná z nás není dokonalá. A ať už nás trápí jakékoliv mindráky, nebaví nás pořád dokola číst o těch dokonalých slečinkách, na které někde čeká jejich princ na bílém koni. Cannie je naprosto průměrná a právě tím podobná nám všem. A přestože její životní cesta není jednoduchá, dokáže se s příkořími a překážkami, které ji osud staví do cesty, celkem efektivně vypořádat.

Pokud si chcete přečíst trochu jinou romantiku, pak je Dobrý v posteli tou správnou volbou. Kniha je plná milého humoru okořeněného špetkou romantiky, což je směsice, která k létu rozhodně patří.

Žádné komentáře:

Okomentovat