Kateřina Petrusová - Zakázaná přitažlivost


Ona je drobná blondýnka, zatímco on ramenatý bodyguard. Ona dcera senátora s prestižním vzděláním a on dyslektik, kterého vychovala ulice. Takoví jsou Emily a Henry. Rozdílní jako oheň a voda, a přesto je k sobě něco nepopiratelně táhne. 

Zakázaná přitažlivost je čtvrtou knihou z pera české spisovatelky Kateřiny Petrusové a zároveň třetím dílem ze série o mafiánské rodině Bavettových. Tento díl sice nevypráví přímo o někom s příjmením Bavetta, ale o Henrym - letitém zaměstnanci Bavettovi firmy. 

A pak je tady Emily - dcera senátora z Denveru v Coloradu. Ve svých třiadvaceti letech se rozhodne opustit svoje domovské hnízdo a vydá se do New Yorku, do města, které by si senátor pro svou dceru rozhodně nepředstavoval. Proto neuplyne ani pár dní a Emily je nalezena. Její otec ji ale dá ultimátum - buď odjede zpátky domů, nebo zůstane ve městě s bodyguardem. A jelikož Emily zdědila svou tvrdohlavost po otci, rozhodne se pro druhou možnost, tedy osobní ochranku. To ale netuší, že se jí stane Henry - ramenatý a nepříliš vlídně vypadající muž. Ani on není ze své zakázky příliš nadšený, ale doufá, že si to rozmazlená dcerunka zbohatlíka po pár hodinách rozmyslí a vrátí se zpátky domů. To by se ale nesmělo jednat o Emily, která se nehodlá vzdát tak snadno. 

A vše se začne pořádně zamotávat, když se objeví první sympatie a možná i něco víc. Aby se ale nejednalo o obyčejný zamilovaný románek, vstupuje do příběhu detektivní zápletka. 

Postavy v knize jsou nesmírně sympatické. Příběh je vyprávěn z pohledu Henryho i Emily. Každý je ale natolik odlišný, že nikdy nenastane situace, při které byste se v příběhu ztráceli. A za povšimnutí stojí i další postavy. Celá velká rodina Emily je báječně postavená a nejeden čtenář si v ní najde podobnost se svými blízkými. A jelikož se jedná o volné pokračování předchozích dílů, čtenář se v knize setkává i se starými postavami. 

Kateřina je bezpochyby skvělou autorkou. Ve všech svých knihách si udržuje příjemné tempo i dobrý příběh. Dokáže skloubit vážnější témata s oddechovými pasážemi, při kterých se čtenář doslova válí smíchy. Kniha je totiž prošpikována výborným humorem, který zvlášť Čechům není cizí. Není proto divu, že čtení utíká jako voda. 

Příběh Emily a Henryho je skvělým čtením. Občas je sice příběh přitažen za vlasy a trošku zidealizován, to ale nebrání tomu, aby se čtenář dobře bavil a příjemně si při čtení odpočinul.

Žádné komentáře:

Okomentovat