Richard Sacher - Trojka


Co je vlastně lidská sexualita a může být člověk bez jejího naplnění skutečně šťastný? Přesně tyto otázky si Richard Sacher klade ve své knize Trojka. Román není příliš rozsáhlý ani dějově složitý, přesto nutí k zamyšlení. Především nad tím, v čem vlastně spočívá lidské štěstí. 


Robertovi táhne na třicítku, ale rozhodně se nehodlá uchýlit k usedlému životu. Právě naopak. Chce si užívat a ze života vytřískat, co se dá. A jedním z jeho snů je vyzkoušet sex ve třech. Ovšem ne klasickou trojku se dvěma ženami, nýbrž jednu ženu na dva muže. Jeho aktuální přítelkyně se však k podobným experimentům nemá, proto musí zabrousit do virtuálních vod internetu a porozhlédnout se po někom s podobnými choutkami. A štěstí mu přeje. 

Po nějakém času stráveném v chatovacích místnostech narazí Robert na Lucii, zdravotní sestřičku, které to ve vztahu skřípe a nebrání se experimentům. Když pak náhoda přihraje Robertovi do cesty dávného známého Pavla, zdá se, že má splnění snu na dosah. Během rozhovoru nad kávou dá slovo brzy slovo a může dojít k vytouženým sexuálním hrátkám. Napoprvé všechno klapne, ale co do budoucna? 

Trojka není romantické čtení a není to ani erotický román v pravém smyslu slova. Nečekejte city, květiny a láskyplná vyznání. Tenhle vztah je totiž jenom o sexu. Jak dlouho může partnerství bez citových vazeb fungovat? Časem se totiž musí nutně dostat do fáze, kdy některý z partnerů bude chtít víc... Trojka je v podstatě psychologickou freskou člověka, který hledá sám sebe. A je to ukázka toho, jak komplikovaná může být lidská sexualita. 

Žijeme ve světě, kde je dovoleno prakticky všechno. Za nemanželský sex ani nevěru nás neukamenují, pokud máte dost peněz, můžete si zaplatit vášnivou noc s kněžkou lásky. A přesto stále existují témata, o kterých se nemluví a lidi je považují málem za tabu. Na jeden takový problém - bisexualitu - se snaží Richard Sacher svou knihou upozornit. 

Pokud vás zajímá pohled do duše lidí, kteří hledají na poli sexuality sama sebe, měli byste Trojku zkusit. Mládí je o sexuálním experimentování a hledání sama sebe. Je důležité si uvědomit, že nejistých lidí jsou mraky, málokdo však má dost odvahy přiznat to sám před sebou.

Žádné komentáře:

Okomentovat