Elle Kennedy - Lov


Univerzitní prostředí je místem, kde se většina mladých lidí teprve hledá. Sice studují určitý obor, ale to ještě nutně neznamená, že vědí, kam se mají vrtnout. A podobně komplikované to bývá i se vztahy. Pokud se vám líbila série Off-Campus, pak určitě uvítáte i její spin off Briar U. Elle Kennedy vás vezme zpět do prostředí vysokoškolského hokeje a představí příběhy nových i staronových hrdinů.

Summer právě vyhodili z Brownu kvůli aféře v domě sesterstva. Její otec naštěstí trochu zatahal za provázky a dostal ji na Briar, to je však maximum, co je pro ni schopen udělat. Teď už je to na dívce. Přestože se to nemusí zdát, Summer bere své studium vážně, rozhodně nechce, aby jí někdo umetal cestičku a už vůbec netouží po výhodách. Potřebuje jenom trochu pochopení a tolerance, protože má poruchu učení, s níž se sice srdnatě pere, ale ona ji přesto často válcuje. O milostných trablech ani nemluvě.

Fitz hraje hokej za školní tým, protože tenhle sport miluje, nevidí v něm však svoji budoucnost. Mnohem raději by zasvětil život své druhé vášni a sice umění. Respektive... Fitz si užívá navrhování počítačových her. Vlastně by se dalo říct, že je v něm poměrně dobrý. Teď jenom dostat tu správnou pracovní nabídku, aby měl po škole kam odejít. Jedna taková neskutečná příležitost se nabízí. Otázkou zůstává, jestli ji Fitz dokáže využít. Tím spíš, když se kolem něj motá Summer a probouzí v něm pocity, které ani Fitz sám nedokáže definovat.

Román je v podstatě lehkou romancí, tudíž od něj nemůžete čekat nijak hlubokou zápletku ani ambiciózní téma. Od začátku vám je jasné, že hlavní hrdinové se dají dohromady, otázkou zůstává pouze kdy a jak. To však nutně neznamená, že by byl příběh úplně plochý a prvoplánový. Elle Kennedy má ve zvyku promítat do svých románů současné společenské problémy, byť se jimi nezabývá nijak hluboce a detailně. Už to, že s nimi pracuje, však jejím knihám přidává další rozměr. Ani Lov není výjimkou. Autorka v něm naťukává mimo jiné problém společenských předsudků vůči sportovcům a pohledným ženám nebo stále aktuální kauzu sexuálního obtěžování a násilí. Řada zápletek je poněkud předvídatelná, nicméně v rámci příběhu dobře fungují a pomáhají k charakterizaci hlavních hrdinů.

Příběh je vyprávěn střídavě z pohledu Summer a Fitze, přičemž jejich náhledy na konkrétní situace se dost zásadně liší. Autorka u této dvojice naplňuje staré známé rčení, že protiklady se přitahují, protože tihle dva nemají společného snad vůbec nic. Fitz miluje hokej, Summer sport vlastně nic moc neříká. Fitz je počítačový nerd a cvok do videoher, Summer považuje vysedávání u počítače za ztrátu času a mnohem víc ji berou aktuální módní trendy. Ze začátku se navzájem odstrkují pod vlivem nejrůznějších předsudků, postupem času však zjišťují, že přes všechno, co je rozděluje, se najdou také věci, které je spojují. Elle Kennedy má dar psát lehce, s vtipem a nadhledem, takže ač jsou některé situace vedeny až lehce do absurdna, pořád ještě se drží v rovině, která pobaví a nenutí k protáčení očí nad svou nesmyslností.

Lov v podstatě nijak zvlášť nevybočuje z linie autorčiny tvorby a přichází s perfektní směsí humoru, romantiky a erotiky, lehce otřenou o závažnější společenská témata. Příběh je poměrně banální a vlastně docela prvoplánový, postavy se občas chovají jako nedospělí fakani a místy to vypadá, že mají výrazně víc štěstí než rozumu, i tak si však čtení užijete. Jde prostě o nenáročnou oddechovku, u níž se perfektně zrelaxujete a vypnete hlavu. Je to stará dobrá Elle Kennedy se vším, co na ní máme rádi. 

2 komentáře:

  1. Od autorky jsem ještě nikdy nic nečetla. Romantiku občas čtu, ale erotické romány mě moc nebaví :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám autorčiny knížky ráda jako takové oddechovky. :) Dobře se to čte a člověk báječně vypne hlavu.

      Vymazat