Kylie Scott - Rocková hvězda

Říká se, že co se stane ve Vegas, zůstane ve Vegas. Co když se ale nějakým nedopatřením ztřískáte do bezvědomí, ráno se probudíte s absolutním oknem a zjistíte, že máte v posteli cizího muže a na prstě snubní prsten? Ev se vždycky chovala zodpovědně a podle pravidel. Až do osudné oslavy svých jednadvacátých narozenin...

Evelyn se vždycky považovala za slušňačku, která nedělá problémy, a dokonce se jim úmyslně vyhýbá. Když ji ale nejlepší kamarádka přesvědčí k cestě do Las Vegas, rozhodne se na nápad kývnout. Proč si aspoň jednou v životě neužít trochu zábavy? Po noci strávené v zajetí tequilly se ovšem Ev probudí s cizím mužem vedle sebe, kterého si sice do postele očividně pozvala, ale na něhož si vůbec nepamatuje. To by ještě nemusela být taková katastrofa, kdyby dotyčný netvrdil, že se v noci vzali, a jeho slova nepotvrzoval obří prsten od Cartiera na jejím prsteníčku.

Ev okamžitě zpanikaří, protože svatba na seznamu jejích budoucích plánů rozhodně nefiguruje, a svého manžela v podstatě vyhodí. V tu chvíli ještě netuší, jaké peklo se okolo ní rozpoutá. Muž, za kterého se provdala, je totiž David Ferris, kytarista populární rockové kapely Stage Dive, a zprávy o jeho sňatku se šíří internetem jako lavina. Evelyn se ocitá v obležení paparazzi a z minuty na minutu získává status celebrity, o který se neprosila. Chce zpátky svůj život, k čemuž by mělo stačit podepsat rozvodové papíry. Po jejím příjezdu do Davidova domu v LA se však všechno jenom ještě víc zkomplikuje.

Román je naprosto ukázkovou erotickou romancí s poměrně plytkým, nijak překvapivým dějem. Zápletka stojí na vztahu naivní hodné holky a ukázkového bad boye, které to k sobě neodolatelně vábí, ač se snaží namlouvat si opak. Evelyn je typickým příkladem slušné dívky snažící se do puntíku plnit očekávání svých rodičů. Studuje vysokou školu, nedělá problémy a nerandí, protože její jediná dosavadní zkušenost se sexem skončila absolutním fiaskem. David je hodně impulzivní, často dřív jedná, než přemýšlí a neváhá se chovat jako ukázkový idiot, kterému nezáleží na tom, jak moc raní city ostatních. K Evelyn se chová s překvapivou něžností, zároveň je však pro něj prvním boxovacím pytlem, na němž si zchladí žáhu v případě problémů, a to i tehdy, kdy je v tom dívka zcela nevinně. Oba hrdinové se chovají tak trochu jako vzdorovité děti, které chtějí, aby vždycky bylo po jejich, a nejsou příliš naklonění rozumnému kompromisu. Navíc jim dělá problémy spolu mluvit a navzájem se otevřít, což vyvolává v už tak křehkém a napjatém vztahu jenom další problémy. Postavy postrádají hloubku či silnější osobní příběh, jejich činy občas působí lehce na efekt, jelikož jsou postaveny na hodně chatrných základech.

Autorce se rozhodně nedá upřít čtivý styl a svižné dialogy, díky nimž příběh rychle plyne. Zejména úvodní třetina kniha je poměrně zábavná a bohatá na vtipné momenty, těch je však s postupujícím příběhem stále méně a nahrazuje je popis sexu. Erotických scén je v románu hodně, což s ohledem na žánr není na překážku, jsou však celkem nudné a místy popsané tak, že vzniká mimoděčný komický efekt. Dějové zvraty ničím nepřekvapí, protože se šablonovitě drží klišé typických pro daný žánr a jsou do značné míry závislé na lehce plochých charakterech. Pokud máte se žánrem zkušenosti, román pro vás bude předvídatelný a zřejmě i dějově plytký.

Rocková hvězda nijak nevybočuje z knih typických pro žánr erotické romance. Jedná se sice o čtivě napsaný a místy zábavný příběh, který nicméně postrádá hloubku a aspoň lehký přesah. Postavy jsou ploché, jejich charaktery stojí na velmi úzkém spektru vlastností a jejich problémy pramení výhradně z neschopnosti smysluplně spolu komunikovat. Román je víc erotický než romantický, takže jak moc vám sedne či nesedne, záleží na tom, co v rámci žánru vyhledáváte. Je to jednoduše odpočinkový příběh napěchovaný klišé, který od vás nevyžaduje žádné velké přemýšlení a dovolí vám úplně vypnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat