Kristen Callihan - Manažer

Ve většině firem platí jednoduché nepsané pravidlo - nezačínat si nic se svým šéfem. Gabriel má sice na starosti jenom hudební skupinu, nikoliv regulérní podnik, přesto se tím striktně řídí. Pak mu však do života velmi nečekaně vstoupí Sophie a on začne najednou zpochybňovat všechny své zásady.

Sophie letí na důležitý pracovní pohovor v Londýně a je mile překvapená, když zjistí, že ji přesunuli z ekonomické do byznys třídy. Znamená to pro ni mnohem větší pohodlí a možnost užívat si luxusu, který si už nejspíš nebude moct nikdy v životě dovolit. Jediné, co jí trochu dělá vrásky, je její lehce nabručený soused, který toho moc nenamluví, ovšem je velmi dobrý v nejrůznějších rýpavých poznámkách a očividně nenávidí létání. Sophie by si měla hledět svého, ale nedokáže si pomoct - prostě ji baví toho muže provokovat. A to ještě netuší, co je vlastně zač.

Gabriel si v letadle vždycky kupuje sedadlo navíc, aby si zajistil maximální soukromí, takže se mu ani trochu nelíbí, že by měl své místo sdílet s někým dalším. Bohužel však není vyhnutí, a tak se ocitá ve své vlastní osobní verzi pekla, v němž má za sousedku neskutečně upovídanou, ovšem také velmi atraktivní ženu. Z nějakého důvodu jako by přesně věděla, co říct a jak se zachovat, aby pro něj nepříjemný zážitek z létání aspoň trochu vylepšila, a třebaže její metody jsou lehce neortodoxní, celkem vzato si Gabriel nemá nač stěžovat. Aspoň do momentu, než zjistí, že ona mladá dáma je jeho potenciální zaměstnankyně.

Román je druhý v pořadí v sérii VIP, na předchozí vyprávění však navazuje jenom velmi volně a spíše okrajovými zmínkami o některých minulých událostech. Příběh je úplně nový a točí se okolo ústřední dvojice Sophie a Gabriela a také okolo světového turné kapely Kill John, které je příjemnou kulisou. Autorce se totiž povedlo perfektně vykreslit i přátelské vztahy a vzájemná pouta, která k sobě jednotlivé členy skupiny pojí. Oba hlavní hrdinové jsou sympatičtí, přestože občas se jejich chování vzpírá vší logice. Gabriel je uzavřený do sebe a nepouští si lidi k tělu. Má nepříjemné zkušenosti z minulosti, nese si v sobě pocit zrady a osamění, a to ho přimělo zatvrdit se a raději nedávat najevo své city ani slabosti. Jen nerad si připouští, že něco potřebuje, zejména pak cizí pomoc, zároveň má problémy vyznat se sám v sobě a uvědomit si, co vlastně cítí. Sophie má za sebou minulost, na kterou není právě pyšná, věří však, že za ní udělala tlustou čáru a odmítá se k ní vracet. Je trochu bláznivá, miluje nejrůznější spontánní nápady, zároveň však má srdce na dlani a pro ostatní by se rozdala. I její dobrosrdečnost však má své meze a je ochotna nechat se zraňovat jen do té míry, do jaké příliš netrpí její hrdost. Dovede odpouštět, očekává však, že to bude oboustranné a nechce se trápit ve vztahu, v němž by jenom zbytečně trpěla.

I přes určité mouchy se autorce povedlo mezi hrdiny vystavět vcelku zdravý a realistický vztah, v němž fungují jako rovnocenní partneři. Vládne mezi nimi nepopiratelná chemie, text je navíc plný nejrůznějších vtipných či jiskřivých slovních přestřelek. Na pozici vypravěče se střídají Sophie s Gabrielem, takže čtenář může vnímat situaci z obou perspektiv a zároveň postavy vcelku zevrubně poznat. Autorka má čtivý styl, a navíc se jí povedlo perfektně vybudovat atmosféru hudebního prostředí, zejména pak jiskřivý adrenalin koncertní šňůry.

Manažer je velmi příjemným romantickým příběhem s trochou erotiky, který dá čtenáři všechno, co od tohohle žánru očekává - spoustu milostného jiskření a slovních přestřelek, hlavní hrdiny vyrovnávající se s vlastní minulostí, kteří k sobě hledají cestu, romantické pnutí i pikantnější scény. Navrch je celý příběh napsán extrémně čtivě a má neuvěřitelně silnou atmosféru, ani nemluvě o výborně vystižených přátelských vztazích v rámci kapely i v jejím nejbližším okolí. Máte-li rádi příběhy o slavných hudebnících a jejich láskách a nevadí vám trocha postelových scén, tohle je příběh přesně pro vás.

Žádné komentáře:

Okomentovat