Sarina Bowen & Elle Kennedy - Hodnej kluk


Jess dostala na starosti organizaci bratrovy svatby. A protože nic nedělá polovičatě, akce musí být perfektní. Všechno klape, od výzdoby přes svatební menu až po seznam hostů. Ovšem šlo by to ještě líp, kdyby se ženichův svědek Blake Riley nesnažil být za každou cenu užitečný. A při tom nepřipravoval Jess o veškerý duševní klid nejen narušováním jejích perfektních plánů, ale také svým neodolatelným zjevem. 

Jess Canningová se považuje za černou ovci rodiny. Sice vystudovala vysokou, ovšem s její kariérou to není právě valné. Nejdřív zkusila prodávat šperky vlastní výroby, poté se vrhla na organizování oslav a večírků, ovšem ani jedno jí nepřináší kýžené uspokojení. Jejím nejnovějším plánem je stát se zdravotní sestrou, ovšem to není levná záležitost. Rodiče už do ní investovali tolik, že je jí trapné znovu je žádat o pomoc. Nemluvě o tom, že si dokáže živě představit jejich skepsi. Zatím totiž Jess u žádného povolání dlouho nevydržela. Proč by to tentokrát mělo být jiné? 

Blake Riley je hvězdný hokejista hrající v NHL za Toronto, který nemá právě nejlepší pověst. Žádný vážný vztah neměl už pěknou řádku let, holky si bere tak maximálně do postele a rozhodně o ně nemá nouzi. Jeho kouzlu podlehne v nestřežené chvíli i Jess, od toho okamžiku se však snaží sama sebe přesvědčit, že to byla obrovská chyba. Protože bez ohledu na to, jak parádně si užili, ona se nezaplete s notorickým holkařem a ještě k tomu hokejistou, který nedokáže nic brát vážně. 

Autorská dvojice Sarina Bowen a Elle Kennedy vytvořila čtivý, poněkud lechtivý román z hokejového prostředí, v němž nic nemusí být tak, jak se na první pohled jeví. Oba hlavní protagonisté, Jess a Blake, kteří se střídají ve vyprávění, mají celou řadu svých vlastních osobních problémů, s nimiž se musí vypořádat a do toho řeší ještě vztahové trable. Ani jeden z nich nepopírá, že mezi nimi existuje chemie a v posteli jim to vyloženě klape. Může z toho však být něco víc, nebo zůstane u přátelství s výhodami? 

Jak Jess, tak Blake jsou svým způsobem nesnesitelní především pokud jde o upřímnost k sobě samým. Blake navíc v první části překypuje nechutným sebevědomím, díky čemuž se chová jako arogantní vůl. Jess sebevědomí pro změnu postrádá a její sebelítostné projevy také dost lezou na nervy. Když se ti dva potkají, je to pekelně výbušná kombinace. Autorky se nebojí podrobných popisů lechtivých scén, které však nepřekračují hranici dobrého vkusu, a přestože je jich poměrně hodně, k tomuhle typu románu tak nějak patří. 

Hodnej kluk je typickým nenáročným erotickým románem, jehož rozuzlení je vám jasné od první stránky. Přesto v něm naleznete řadu poměrně nečekaných a překvapivých situací i nástin trochu vážnějších témat. Takže pokud nečekáte žádný ohromující literární zážitek a chcete se prostě jen odreagovat u trochy romantiky, směle do toho.

Žádné komentáře:

Okomentovat