Sarina Bowen & Elle Kennedy - Zůstaň


Rozvody bývají náročné a zanechávají jizvy. Někdy se však mohou ukázat jako to nejlepší řešení. A přestože nové začátky jsou těžké, proč by krach jednoho vztahu měl automaticky znamenat konec jakýchkoliv šancí na štěstí? Protagonisté románu Zůstaň mají už brzy zjistit, že každý konec je pouze začátkem nové životní etapy.

Hailey se provdala za svého kamaráda z dětství, ovšem jejich vztah nevydržel. Nadále zůstávají pouze obchodními partnery ve firmě, kterou společnými silami vypiplali. Ani to by však nemusel být setrvalý stav. Zdá se totiž, že exmanžel by Hailey z jejího postu rád vyštípal. Nebo to tak minimálně cítí její bývalý tchán. Hailey však svou prací žije a odmítá se nechat vyšachovat ze hry.

Matt si prošel náročným rozvodem a jeho vztahy s exmanželkou se pohybují na bodu mrazu. Tím spíš, že Kara ho neustále osočuje z absolutní neschopnosti jako manžela i otce. Matt by rád trávil víc času se svými dcerami, ovšem má k tomu jen minimum příležitostí. Jakožto profesionální hokejista je totiž neustále na cestách. Díky bohu aspoň za Aport, firmu, která mu dokáže splnit jakékoliv přání v tu nejneobvyklejší denní dobu. Matt je totiž odhodlán zjistit, kdo že to vlastně plní všechny jeho žádosti. Nejspíš uzrál čas na osobní setkání.

Hailey i Matt se nacházejí v porozvodové fázi, kdy se přes krach manželství ještě zcela nepřenesli, ale už jsou schopni začít pomýšlet na budoucnost s někým jiným. Narazí na sebe ve chvíli, kdy se jim samota přestává jevit jako nejlepší řešení, jsou ale skutečně připravení na nový začátek? Hailey obdivovala Matta po celou dobu jeho kariéry. Jako zarytá milovnice hokeje a fanynka domácího Toronta ani nemůže jinak. S muži však nemá mnoho zkušeností, protože si vzala svou první lásku a randění jí právě nejde. Stačí, aby se na ni Matt podíval, a ona se mění v koktající uzlíček nervů. S tím by měla něco udělat.

Matt zbožňuje hokej a svoje dcery, zdá se však, že jeho kariéra nejde s rodinným životem příliš dohromady. Tráví řadu dní na zápasech mimo město a nemá čas věnovat se naplno své partnerce. Nemluvě o spoustě plánů, které musí kvůli zpožděným letům či nečekaným tréninkům rušit. Jeho exmanželka mu dala jasně najevo, že takhle žádná žena žít nedokáže. A Matt se bojí, že měla pravdu. Copak by nějaká přítelkyně zvládla všechno to zklamání z promeškaných schůzek a zrušených plánů?

Román je napsán ich-formou střídavě z pohledu Hailey a Matta, kteří se každý musí vypořádat s vnitřními démony a pořádnou porcí nejistoty, byť u každého vychází z něčeho trochu jiného. Od začátku je mezi nimi nepopiratelná přitažlivost, navíc si dobře rozumí, bude to však stačit, aby si spolu vytvořili vztah?

Kniha je napsaná velmi čtivě, autorky se sice hodně zabývají pocity svých hrdinů, ale nepřehánějí to se zbytečnou popisností. To, co zaznít nemusí, ani nezazní, takže děj ubíhá vpřed svižným tempem, aniž by nabídl mnoho šancí na oddech. Zůstaň je klasickou romantickou oddechovkou, která nevyžaduje moc přemýšlení. Prostě odpočinková četba, jak má být.

Žádné komentáře:

Okomentovat