Sarina Bowen & Elle Kennedy - My


Wes a Jamie si konečně vyjasnili, co k sobě vlastně cítí, a rozhodli se, že jim stojí za to za svůj vztah bojovat. To však ještě netušili, jaké překážky se jim postaví do cesty. Wes nastoupil k profesionálním hokejistům, hraje za Toronto v NHL a patří k nejúspěšnějším střelcům. Jeho slibně nastartovaná kariéra by ovšem mohla vzít za své, kdyby se provalilo, že je gay. S Jamiem se domluvili, že budou svůj vztah tajit aspoň do chvíle, než Wesova první sezóna skončí. To je však den ode dne těžší. Tím spíš, že se do domu, kde pár bydlí, nastěhuje Wesův užvaněný spoluhráč.

Jamie od začátku věděl, do čeho jde. Nebo si to aspoň myslel, dokud skutečně nezačal s Wesem žít. Dlouhá a častá odloučení kvůli všem zápasům mimo město ho sice docela rozčilují, ale dokáže se s nimi vyrovnat. A to i přesto, že on neustále trčí doma a hraje si na vzornou hospodyňku a ani jeho kariéra se neodvíjí právě ideálním způsobem. Mnohem víc ho však štve všechno to utajování, které ho pomalu ale jistě ničí. Vypadá to však, že si Jamie plně neuvědomuje, co by to znamenalo, vyjít s pravdou na světlo.

Přestože v prvním díle se zdálo, že kluci nemají problém s komunikací a dokážou o svých problémech otevřeně mluvit a věci si rozumně vyříkat, častá odloučení se na jejich vztahu začínají podepisovat. Najednou jako by už neměli čas mluvit, protože i tak mají jenom málo příležitostí být spolu. Ani nemluvě o tom, že jejich plány jsou často hnutím okolností absolutně přeorganizovány. Román My není o prvotním okouzlení z nového vztahu, jedná se o příběh vztahu, do něhož se pomalu vkrádá rutina a který je nucen konfrontovat se s realitou. Oběma protagonistům padají z očí růžové brýle a drtivě na ně dopadá každodennost, kladoucí vysoké nároky.

Vyprávění je střídavě z pohledu Wese a Jamieho, kteří oba musí bojovat se svými vlastními vnitřními démony, a to mnohdy víc než s předsudky okolního světa. Oba jsou nesmírně tvrdohlaví a ani jeden z nich právě nezbožňuje kompromisy, proto je jejich vzájemné soužití poměrně komplikované. Přestože se bezpochyby milují, zároveň si uvědomují, že jenom láska ke štěstí nestačí. Musí se prát s očekáváním svým i svého okolí, často o sobě pochybují a bojují se strachy, které se v konečném důsledku mohou ukázat jako zcela iracionální.

Zatímco první díl byl hodně erotický, až to skoro připomínalo knižní porno, ve druhém je to mnohem víc o vztazích a charakterech. Milovníci sexuálních scén o ně nebudou ochuzeni, rozhodně se však nevyskytují v tak enormním množství. Tentokrát už hrdinům nejde o to, aby mezi nimi nějaký vztah vůbec vznikl, bojují za to, aby si ten, jenž se mezi nimi začal rozvíjet, vůbec udrželi. Pořád je to mile romantické a hravé, zároveň však jde o víc než o rozbouřené hormony.

Autorky mají lehkou ruku a čtivý styl psaní, díky čemuž stránky rychle ubíhají. S ohledem na spin-off sérii WAGs, která už česky vyšla, sice víte naprosto přesně, jak příběh nakonec skončí, ale přesto držíte hrdinům palce, aby dokázali překonat všechny problémy a dočkali se svého šťastného konce. Nečekejte nic moc intelektuálního, je to prostě román o vztazích ve vší jejich komplikovanosti. Jedná se o milou oddechovku, která pohladí po duši, tedy přesně o ten typ čtení, který všichni čas od času potřebujeme, abychom si odpočinuli od ne až tak optimistické reality.

Žádné komentáře:

Okomentovat